Final Sommarcup 2015

Vilken fest det blev när Sommarcupens sista deltävling genomfördes.

I den friska nordostliga vinden valde vi att lägga banan för grupp 1 upp mot Studentviken. Som det kämpades om placeringarna. Det visade sig att dagens tre race hade tre olika vinnare. Domarna var på hugget och tilldelade en och annan varning och straffet 360 (ensvängsvändning).

KJK Sommarcup 2015-08-16

KJK Sommarcup deltävling 3, grupp 1.

Föräldrarna hejade fram barnen från Långös norra udde och det fick optimistjolleseglarna att kämpa lite extra.

KJK Sommarcup 2015-08-16

Publikstöd från Långös norra udde.

Innan grupp 2 kunde starta lades banan om för att öka svårighetsgraden för de mer erfarna seglarna. Det visade sig att det krävdes både magmuskler och bra taktik för att ta sig igenom ett race i den lite tuffare vinden. Vi fick se några kapsejningar, 360 och kollisioner. Särskilt svårt är det i starten när vinden friskar i lite mer. Det var en jämn tävling och några placeringar kastades om sedan förra söndagens deltävling.

KJK Sommarcup 2015-08-16

Det kämpas om placeringen i grupp 2.

KJK Sommarcup 2015-08-16

Boj nummer tre rundas.

Efter att tre race genomförts i båda grupperna åkte vi alla in till bryggan. Där hjälptes vi åt att rigga av båtar, förbereda mat och räkna ihop slutresultatet.

KJK Sommarcup 2015-08-16

Tacobuffé i klubhuset.

Barnen hade beställt tacos till Sommarcupens final och då är det klart att de fick som de ville. Det satt fint med en gemensam matstund innan prisutdelningen. Vi fick se många fina leenden från lyckliga pristagare. Oavsett vilken placering man hamnade på tycker vi tränare att alla är bäst!

KJK Sommarcup 2015-08-16

Prisbordet uppdukat.

KJK Sommarcup 2015-08-16

KJK Sommarcup 2015, alla seglare samlade.

KJK Sommarcup 2015-08-16

Vinnaren i grupp 2 åker i plurret!

Innan tävlingen pratade vi om att dagens fokus var bra sportmannaskap vilket innebär att alla ska vara en bra kompis och se till att alla har det roligt tillsammans. Eftersom det verkligen såg ut som om alla trivdes och hade det skoj så kan vi bara säga GRATTIS till alla seglare. Ni fixade dagens fokus på ett strålande sätt.

Slutligen ett stort tack till alla föräldrar som hjälpte till med dukning, mat, riggning, disk undanstädning med mera.

Se slutlig resultatlista på sidan <RESULTATLISTOR>.