Sommarcup 2015, deltävling 2

KJK Sommarcup 2015-08-09

KJK Sommarcup deltävling 2, grupp 1.

Vilken spännande dag det blev när Sommarcupens deltävling 2 avgjordes. Fjärilarna dansade i seglarnas magar och publikens fick se många rafflande race.

I grupp 1 kämpades det om varje plats från start till mål. Seglarna byttes av i ledningen och det var inte klart vem som skulle vinna förrän seglarna närmade sig mållinjen. Publiken gjorde sitt bästa för att hjälpa fram seglarna och det var nog det som gjorde susen.

KJK Sommarcup 2015-08-09

Publiken på Långös norra udde.

När grupp 2 tog vid blev det klurigt att förstå banan. Banan ligger alltid lagd i förhållande till vinden och det är viktigt att lyssna noga på genomgången så att man förstår banan. I första racet seglade samtliga deltagare fel och tävlingsledningen beslutade att låta racet seglas om.

Mitt i andra racet kom nästa svårighet. Vinden försvann en kort stund för att sedan vrida sig från nordväst till sydväst för att så småningom gå över i sydlig. Tredje racet genomfördes utan banomläggning och då gäller det att skota rätt efter vindförhållande och försöka glömma hur vinden låg på i första racet.

Resultatlistan efter dagens race är jämn och allt kan hända vid nästa avslutande deltävling kommande söndag.

Se aktuell resultatlista på sidan <RESULTATLISTOR>.

KJK Sommarcup 2015-08-09

KJK Sommarcup deltävling 2, grupp 2.