SM 2015

Seniormästerskapen 2015 avgjordes i en strålande kvällssol på Danmarksfjärden.

KJK SM 2015-08-20

SM 2015

I år imponerade verkligen föräldrarna med väldigt fin segling i den något svaga vinden. Tävlingsinstinkten vaknade hos en del av föräldrarna och några drömmer säkert redan om revansch nästa år. Seglarna stöttade sina mammor och pappor genom hejarop från Långös norra udde och följebåten.

KJK SM 2015-08-20

Hård kamp om placeringen

Efter tre spännande race kunde en stolt vinnare koras och som traditionen bjuder så åkte han i plurret efter prisutdelningen.

KJK SM 2015-08-20

Alla pristagare med barn

Poängställningen var otroligt jämn, ettan och tvåan slutade på samma poäng liksom trean och fyran. Därför åkte regelboken fram och där kan man läsa följande:

Om slutpoängen i en serie är lika för två eller flera båtar ska deras poäng i varje kappsegling listas från den bästa till den sämsta. Första gången det finns en skillnad ska den båt som har det bästa resultatet placeras före. Inga borträknade resultat ska användas. Om två eller fler båtar fortfarande ligger lika ska de placeras i den ordning de placerade sig i den sista kappseglingen. Om några fortfarande ligger lika ska man använda näst sista kappseglingens resultat osv. tills de skiljs åt.

Se slutlig resultatlista på sidan <RESULTATLISTOR>.