Våra träningsgrupper

Förutom vår populära seglarskola som vi traditionsenligt genomför varje år, har vi för närvarande tre träningsgrupper igång. Dessa är:

Varje grupp har en egen träningsdag i veckan. Sedan samlas alla grupper och seglar tillsammans på söndagar.

För samtliga grupper krävs betalt medlemskap i Karlskrona Jolleklubb (se sidan <MEDLEM>) samt betald träningsavgift. Om du är med i fler än en träningsgrupp betalar du aldrig mer än en träningsavgift. Beroende av dina förkunskaper och intresse placerar vi dig i rätt träningsgrupp. Ta kontakt med oss på segla@karlskronajolleklubb.se så hittar vi rätt grupp för just dig.

Utrustning

Till träningarna behöver man ha med sig egen flytväst, lämpliga kläder och skor att ha på sig samt ombyteskläder. Vi seglar enbart med klubbens egna jollar, inga egna jollar.

Segling och väder

Segling är en utomhussport och påverkas därför av vädret. Vår viktigaste regel är att vi aldrig äventyrar säkerheten för varken seglare eller ledare. Vädret är aldrig en anledning till varför vi ställer in en träning, men vi anpassar alltid innehållet i träningen efter vädret.

  • Åska – Ingen segling när det åskar. Vid risk för åska kontrollerar vi blixtradar så vi kan avbryta snabbt om det behövs. Istället genomför vi landaktiviteter.
  • Hård vind – Ingen segling i hård vind eller mycket starka vindbyar. Istället genomför vi landaktiviteter. Dock har vi på KJK en stor fördel av flera olika vattenområden som skyddas i olika vindriktningar. Vi kan därför oftast söka lä och genomföra viss segling.
  • Ingen vind eller mycket lite vind – Utmaning men nyttig träning att leta vind för att kunna segla. Dessa tillfällen varvas ofta seglingen med ovanligt mycket lek.
  • Regn – Detta är generellt inget problem för rätt klädda seglare. Om seglarna blir kalla eller humöret sjunker, anpassar vi träningspasset och varvar det med teori (inomhus i klubbhuset).

Någon enstaka gång per säsong behöver vi kanske ställa in träningen på grund av ledarbrist eller någon annan faktor. Inställd träning meddelas alltid så tidigt som möjligt via våra vanliga kommunikationskanaler.