Fortsättningsgruppen

För att deltaga i träningsverksamheten krävs medlemskap i Karlskrona Jolleklubb.
För mer information hur du blir medlem, gå till sidan <MEDLEM>.

Fortsättningsgruppen

Gruppens mål

Målet är att behärska båten i de flesta vindar och att utveckla sin förmåga och självkänsla som seglare. Träningen kommer anpassas helt och hållet efter seglarens kunskapsnivå. Vi går igenom grundläggande regler (Gröna Kappseglingsregler) och sjövett/sjömanskap. De som vill kommer att få chansen att prova på tävlingsmomentet i ett par tävlingar i slutet av sommaren.

Träningstider för Fortsättningsgruppen

Söndagen 12 maj kommer vi köra igång träningsverksamheten för 2019 och ingen skulle bli gladare än vi om era barn skulle vilja fortsätta att segla med oss. Vi kommer att gå igenom sommarens planerade aktiviteter vid det första träningstillfället.

  • Torsdagar: 17:30 – 19:30 (riggning 17:30, klara för att segla 18:00)
    Träningsfokus att utveckla sin förmåga och självkänsla som seglare. Vi tränar teknik samt grundläggande regler (Gröna Kappseglingsregler).
  • Söndagar: 09:30 – 11:30 (riggning 09:30, klara för att segla 10:00)
    Träningsfokus friare segling och lek.

Till träningarna behöver man ha med sig egen flytväst och extrakläder. Det går bra att segla med egen optimistjolle eller låna någon av klubbens skoloptimister.
Fortsättningsgruppen

Ledare för gruppen är Hans & Eva Södergren assisterade av Anton & Bernt Petersson och förhoppningsvis bistår några föräldrar som medhjälpare.

Kontaktuppgifter till KJK’s tränare hittar du på sidan <LEDARE>.

Segling och väder

Segling är en utomhussport och påverkas därför av vädret. Vår viktigaste regel är att vi aldrig äventyrar säkerheten för varken seglare eller ledare. Inställd träning meddelas alltid så tidigt som möjligt via våra vanliga kommunikationskanaler.

Åska – Ingen segling när det åskar. Vid risk för åska kontrollerar vi blixtradar så vi kan avbryta snabbt om det behövs.

Hård vind – Vid hård vind eller starka vindbyar ställer vi in.

Ingen vind eller mycket lite vind – Utmaning men nyttig träning att leta vind för att kunna segla.

Regn – Träningspasset anpassas och kan varvas med teori (inomhus i klubbhuset).

Fortsättningsgruppen

Fortsättningsgruppen

Fortsättningsgruppen