Styrelsen informerar

Styrelsen i Karlskrona Jolleklubb har diskuterat vårens kommande aktiviteter med anledning av spridningen av Corona i samhället. KJK följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vilket innebär att vi skjuter upp det planerade Årsmötet den 9 maj men genomför Sjösättning med truck enligt plan den 9 maj. Vi följer den fortsatta utvecklingen och informerar om det blir några förändringar.

När det gäller sjösättningen vill vi att ni följer nedan råd:

 • Symtomfri – Endast de som är friska kommer till sjösättningen. Om du känner dig sjuk med snuva, hosta eller feber ska du stanna hemma. Detta gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Du ska ha varit frisk minst två dagar innan du kan närvara.
 • Tvätta händerna – Ofta. Tvål finns i köket och handsprit finns på toaletten och utanför köket. Använd detta!
 • Håll avståndet – Undvik trängsel och försök hålla 2 meter mellan dig och andra medlemmar. Sprid ut er och undvik nära kontakt. Inga handhälsningar, för den som vill hälsa är det kunglig vinkning som gäller!
 • Vårrusta i god tid – Gör klart din båt innan sjösättning. Skulle du bli sjuk kan någon annan kanske hjälpa till att sjösätta din båt om den är redo.
 • Frånvaro – Meddela ordförande om du blir sjuk och inte kan sjösätta din båt.

På grund av smittorisk kan vi inte erbjuda någon förtäring vid sjösättningen. Ta därför med eget fika som du inte delar med någon annan än personer i samma hushåll.

Seglarskola 2020

KJK Seglarskola


ÄR DU TJEJ/KILLE 9-12 ÅR?

VILL DU LÄRA DIG SEGLA OPTIMISTJOLLE?

VÄLKOMMEN ATT DELTA I VÅR SEGLARSKOLA 2020Karlskrona Jolleklubb bjuder in Dig som är 9-12 år till jolleskolan på Långö. Vi lär ut grunderna i segling med lekfulla övningar och teori.


Målet är att du ska lära dig att själv segla optimistjollen och ha kul på vattnet. Vi har fokus på att ha roligt tillsammans och att lära ut ett bra sjömanskap. Vår seglarskola passar allt ifrån dig som inte provat att segla tidigare till dig som behöver lite repetition för att komma vidare.

KJK Seglarskola
Lektionstillfällen:
Seglarskolan körs på lördagar kl 09.30-12.00, från och med 16 maj till och med 13 juni. Efter en paus under Midsommarhelgen har vi sedan avslutning söndagen den 28 juni.

 • Kursavgiften är 400 kronor, ungdomsmedlemskap i KJK (50 kr) tillkommer för dig som inte redan är medlem.
 • Moderna optimistjollar finns att låna av klubben.
 • Egen godkänd flytväst ska medföras (fråga oss gärna om lämplig modell om du ska skaffa en ny).
 • Krav på simkunnighet, 200 meter.
 • Inga förkunskaper i segling krävs.
 • Plakett och diplom till alla som klarar Jolleprovet.

Efter seglarskolan erbjuds du plats i vår fortsättningsgrupp på torsdagar och söndagar, för att ta steget vidare och lära dig ännu mer.

Frågor och anmälan med namn, födelsedatum, adress och mobilnummer, skickar du senast den 26 april till seglarskolan@karlskronajolleklubb.se

OBS! För att kunna hålla en god kvalitet och säkerhet har vi ett begränsat antal platser, ”först till kvarn” gäller.

För mer information, titta in på vår hemsida www.karlskronajolleklubb.se

Vi håller en informationsträff för deltagande barn och föräldrar någon vecka innan seglarskolan börjar.

Vi kommer självklart att respektera myndigheters rekommendationer kring Covid-19, vilket kan påverka vårt upplägg eller möjligheten att genomföra årets seglarskola.

KJK Logga

VÄLKOMNA ATT SEGLA MED OSS!

Kallelse till årsmöte 2020

Årsmöte 2017Lördagen den 9 maj är det årsmöte klockan 08:00 i klubbhuset.

Årsmötesordning enligt stadgarna §7 punkt 4. Medlem, som vill ha särskilt ärende behandlat på årsmötet, skall senast en månad före mötet lämna en skriftlig beskrivning av ärendet till styrelsen.

Efter årsmötet blir det sjösättning i vanlig ordning. Vi städar sedan planen tillsammans inför kommande seglingsverksamhet.

KJK Sjösättning 2019-05-03Sjösättning ett säkert vårtecken

Tränare lämnar över rodret

Hans och Eva Södergren 2019-12-26Hasse och Eva Södergren, seglingstränare KJK.

Efter åtta år och oräkneligt antal timmar har vi bestämt oss för att dra oss tillbaka som seglingstränare i Karlskrona Jolleklubb. Våra husprojekt har under denna tid inte rört sig framåt i den takt vi önskat och familjen har andra intressen som också behöver vårdas.

Vi kommer att se tillbaka på den här tiden med glädje och stolthet. Många är de barn och ungdomar vi lärt känna och fått se utvecklas både i segling och som personer. Vi har fått vara med och utveckla en verksamhet som fokuserar på barnen och att de ska ha roligt med sin segling.

Verksamheten fortsätter nu med både nya och kända personer vid rodret och vi önskar tränarna lycka till i arbetet med att leda seglingsverksamheten vidare.

Stort tack till alla som hjälpt och stöttat genom åren, utan er hade det inte fungerat. Sist men inte minst tack alla barn för att ni kommit till våra träningar och för att vi fått vara en liten del i er fritid!

KJK Logga

Lövräfsning i november

Lövräfsninig 2019-11-23

Lördagens lövräfsning lockade närmre 20 medlemmar till KJK. Vad snabbt det gick att få planen lövfri när vi alla hjälptes åt. Trevligt att träffas och småprata lite utanför ordinarie båtsäsong.

Området är nu städat och fint. Stort tack till alla som hjälpte till med både räfsning och fika.

Lövräfsninig 2019-11-23

Lövräfsninig 2019-11-23

Lövräfsninig 2019-11-23