Torrättningsdagen

KJK Torrsättning 2018-10-06Trucken gjorde stor nytta under båtupptagningen.

Efter en otroligt fin sommar med säkert många timmar till havs var det i helgen dags för den årliga båtupptagningen på Karlskrona Jolleklubb.

I ett härligt höstväder med strålande solsken togs båtarna upp för vintervila. Vilket samarbete, imponerande! Nu återstår en del höstpyssel med bland annat båtöversyn och motorkonservering.

Svenssons Sjökrog höll öppet denna torrsättningsdag och febril aktivitet rådde i köket. Kockarna hade svårt att bestämma sig vad de skulle kalla rätten för men det luktade otroligt gott utanför köket.

Efter förra årets motorstölder på Karlskrona Jolleklubb rekommenderas att motorkåpa och propeller avlägsnas och förvaras på annan plats och inte på klubben. Detta är en tämligen lätt åtgärd för att försvåra och göra det mer ointressant för tjuven att stjäla en utombordare. En motorkåpa till en 50 hk Mercury kostar cirka 10000 kronor. Försäkringsbolagen brukar ha förhöjd självrisk under vinterperioden, kontrollera vad som gäller med ditt försäkringsbolag. Lämna inget av värde kvar i båtarna och installera gärna en spårsändare. Finns batteri kvar i båten måste detta underhållsladdas under vintern. Om båten förvaras på trailer ska denna ha ett godkänt klass 3 lås. Glöm inte att titta till båtarna då och då och kontakta styrelsen om något misstänkt upptäcks.

KJK Torrsättning 2018-10-06Vilket samarbete på klubben!

KJK Torrsättning 2018-10-06Full fart i köket.

KJK Torrsättning 2018-10-06(Klicka på bilden för större format)