Sommarcupen 2014 avgjord

Sommarcup 2014-08-31

Söndagen bjöd på nordostlig vind och ett lätt duggregn när Sommarcupens avgörande deltävling drog igång. Bland både seglare och tävlingsledning kände man av en viss nervositet men när väl tävlingen drog igång så släppte det. Torsdagens ”toppning” hade gjort nytta och med en fantastisk hejaklack och seglarnas kämpaglöd glömde vi bort regn och njöt av en spännande avslutning i Sommarcupen.

Sommarcup 2014-08-31

Storebror Södergren vs storebror Back

Sommarcup 2014-08-31

Domarbåten

När kappseglarna kört sina tre race hade det skett en del förändringar i resultatlistan och det visade sig att det är viktigt att aldrig ge upp och att fortsätta kämpa ända in i mål. För att kunna skilja 3:an och 4:an som slutade på samma poäng fick vi läsa regelverket som säger:
Om slutpoängen i en serie är lika för två eller flera båtar ska deras poäng i varje kappsegling listas från den bästa till den sämsta. Första gången det finns en skillnad, ska den båt (de båtar) som har det bästa resultatet placeras före. Inga borträknade resultat ska användas.

För våra fortsättare, varav vissa aldrig seglat innan maj i år, kämpades det som aldrig förr och alla deltagare tog sig igenom tre race med bravur.

Sommarcup 2014-08-31

Lillebror Back vs lillebror Södergren

Sommarcup 2014-08-31

Sommarcup 2014-08-31

Sammanfattningsvis kan alla 18 ungdomar som deltagit i Sommarcupen 2014 känna sig stolta över att ha genomfört en mycket bra cup.

Efter att båda grupperna seglat klart var seglarna hungriga, trötta och frusna. Väl iland möttes vi av nygrillade burgare med tillbehör. Vad gott det var att sätta sig till dukat bord och fylla på energiförrådet. När alla tuggat klart blev det prisutdelning och alla seglare fick ta emot en välförtjänt plakett eller pokal.

Sommarcup 2014-08-31

Fortsättningsgruppen

Sommarcup 2014-08-31

Kappseglingsgruppen

Vilken bra dag vi haft idag och det som gör den ännu lite bättre är att alla på något sätt varit delaktiga. Det har seglats, körts motorbåt, hejats, skivats grönsaker, grillats burgare, dekorerats bord och mycket mycket annat.

Slutlig resultatlista finns på <RESULTATLISTOR>.

/Tränarna