Segling på land

KJK Segling 2021-07-29

Torsdagen den 29 juli bjöd på SV 12-20 m/s så självklart blev det ingen segling. Vi genomför dock träning ändå om det blåser för hårt fast då på land. Träningen började med teori i klubbhuset under tiden ett regnväder drog förbi. Vi repeterade och övade på begreppen lovart och lä samt styrbord och babords halsar. Denna kunskap användes sedan för genomgång av regel 10 ”När båtar ligger för olika halsar ska en båt för babords halsar hålla undan för en båt för styrbords halsar”.

När regnet upphört gick vi ut och testade våra kunskaper praktiskt i en bana på planen utanför klubbhuset. Efter dessa två pass tog vi fika och bjöds på en regnbåge som underhållning!

KJK Segling 2021-07-29

När fikat var slut genomfördes tre korta moment, fortsatt repetition av stagvändningar med placering samt koll på skot och roder. De övriga två momenten var att knyta fast en jolle i brygga med dubbelt halvslag om egen part samt att knyta fast två jollar i varandra med pålstek.

KJK Segling 2021-07-29

Totalt sätt en bra träning som seglarna kommer ha användning av under resten av säsongen. På torsdag fortsätter vi med träning av väjningsregler till sjöss och börjar titta på start i bana. På söndag hoppas vi på en långfärd till en ö.

Bra jobbat allihop!

/Tränarna