Klubbkampen

Klubbkampen 2024-06-29

För två år sedan arrangerade vi på KJK premiärdeltävlingen av Klubbkampen. Sedan dess har konceptet uppmärksammats med priser och blivit ett väl inarbetat koncept i Blekinge. Nu var det vår tur att arrangera en deltävling igen.

Klubbkampen är Blekinges koncept för att på ett lekfullt sätt testa på kappsegling. Vi samlas hos en klubb och genomför enkla race i arrangerande klubbs skoloptimister. Det är klubben som deltar, inte individerna. Vi blandar upp kappseglingen med andra roliga aktiviteter för både deltagarna och deras familjer. Så gjorde vi även denna gång!

14 förväntansfulla deltagare från KJK, Karlskrona Segelsällskap och Karlshamns Segelsällskap deltog. En majoritet av dem har börjat segla i år och fem av dem har började segla för en vecka sedan. Vi hade med andra ord helt rätt målgrupp. Vi började med att gå igenom på land hur en start går till.

Onödigt friska vindar ställde till det lite för oss, så vi bestämde oss för att lägga en halvvindsbana i lä av Långö och att nyttja fem jollar. Normalt har man alltid med en kryss i seglingstävlingar, men denna gången blev det bäst så här. Vi seglade fyra heat och fick uppleva en härlig entusiasm bland deltagarna. Samtidigt fick de föräldrar som ville prova på att segla tvåkrona.

Väl inne på land igen bjöds det på hamburgare. Därefter tog lekarna vid och i dessa hade vi blandade lag med deltagare från de olika klubbarna. Vi började med en paddlingsstafett och därefter hade vi dragkamp. Slutligen fick vi till en liten uppvisningssegling. I ena optimistjollen hade vi Staffan som är regerande svensk mästare i 606 och tillika pappa till en av deltagarna. I den andra hade vi Gustaf som kappseglar i optimistjolle. Med bryggan som ett av startmärkena blev det mycket publikvänligt. Det utkämpades en hård kamp i bäst av tre race och det var grymt imponerande av Staffan att hantera den lilla optimistjollen så smidigt!

Slutligen var det dags för prisutdelning. Det blev riktigt jämnt mellan klubbarna, men till slut blev det vi i KJK som fick ta emot den stora pokalen, fylld till bredden med godis. Mycket bra kämpat av alla deltagare från alla klubbar. Nu ser vi fram emot årets andra deltävling, som planeras till söndagen den 11 augusti i Hällevik.

Klubbkampen 2024-06-29

Klubbkampen 2024-06-29

Klubbkampen 2024-06-29