KJK – Ny logga

Karlskrona Jolleklubb kan nu presentera en ny logotyp! Loggan är framtagen med enklare former och ny färgsättning för att ge ett tydligare intryck.

KJK Logga 2022

Den nya logotypen är framtagen av Hampus Södergren som de flesta känner som ungdomstränare i fortsättningsgruppen. Hampus har en estetisk bakgrund och med hans hjälp har vi nu fått en uppfräschad logga som ligger i tiden.

I samband med att Karlskrona Jolleklubb fyller 60 år under 2022 har även en jubileumsvariant tagits fram för föreningen.

KJK 60 år jubileumslogga 2022

Loggans historia

Den ursprungliga loggan togs fram 2013 av Hans Södergren när han skapade Karlskrona Jolleklubbs webb- och Facebooksida. Det nedsänkta J:et i KJK var tänkt som centerbord och KJK symboliserade jollen. Valet av ett optimistsegel var självklart då vår ungdomsverksamhet byggde på optimistjollesegling.

KJK Logga 2013

Under 2014 gjordes en uppdatering för att kunna använda loggan till reklamdekaler på optimistjollarnas segel och reklamflaggor på området för en av våra dåvarande sponsorer. Texten skuggades och loggan vektoriserades enligt tryckeriets önskemål. Till skillnad från en vanlig bild är en vektoriserad bild inte beroende av storlek eller upplösning och kan därför förstoras eller förminskas utan att kvaliteten försämras.

KJK Logga 2014 Sponsorflagga

När det kom upp önskemål om en klubb t-shirt under 2018 krävdes ytterligare förbättring av loggan. Hans Södergren fräschade till och nyskapade dåvarande logga under vintersäsongen och hade den klar till seglingssäsongen 2019. På seglet tillkom klassmärket för optimist, landskod SWE för Sverige och 1962 som är året då klubben bildades. Ytterligare kantlinjer adderades och sinuskurvorna till höger och vänster om ”KJK”-jollen symboliserade vågorna.

KJK T-Shirt

KJK Logga 2019