Vind i seglen

KJK Segling 2017-08-20

Äntligen kunde vi göra en riktig utflyktssegling med medhavd fika! Vinden var något svår för våra nyaste och lättaste seglare vilket gjorde att vi delade upp gruppen. Den mer erfarna gruppen fick ta vägen utanför Andöarna på väg mot dagens mål medan ett par av seglarna fick segla mellan Andöarna och Västra Mark där det var lite mer lä.

Seglarna länsade fint och rätt snabbt var vi framme vid motorbåtsklubben på Västra Mark, som var dagens mål. Det är härligt att lägga till vid en brygga och få springa av sig lite, fika en stund för att sedan vara redo att ta sig hemåt igen.

Då vi bedömde att flertalet seglare skulle få det svårt i kryssen tillbaka till hemmabryggan så valde vi att gå innanför Andöarna med hela gruppen på hemvägen.

Efter att alla båtar riggats av tog vi en kort men viktig genomgång. Seglarna fick några tips på hur man smidigast skotar utan att tappa kontroll över vare sig skot eller roder.

Det är fint att alla seglare vågar utmana sig själva och prova att segla även när det är på gränsen till vad de klarar. Det är så roligt att se hur ni klättrar i kunskapsnivå för varje träning. Bra kämpat!

KJK Segling 2017-08-20

KJK Segling 2017-08-20