Varö T/R

I ett fantastiskt sommarväder gick lördagens långsegling till ön Varö, mellan Rollsö och Skillingenäs. Då vinden var något svag på vägen till vårt mål fick vi dra optimisterna några gånger på vägen.

KJK Träning 2016-08-27

Tjugo minuter innan ankomsten förberedde några ledare korvkok på gasolbrännare. Lagom till optimisterna lade till vid Varös brygga var korvarna varma och redo att ätas.

Det är skönt att stanna till och sträcka på benen när man seglat en och en halv timme i sträck och korven gav energi nog för att orka segla hemåt. Planen var att köra hem via Kopparrännan men middagsbrisen ökade på vinden så pass att vi fick ändra planerna och segla raka vägen hem.

I den fina länsen gick det snabbare att ta sig hem än till Varö. Seglet vinkelrätt mot skrovet och centerbordet uppe, det enda seglarna behövde tänka på var att styra rätt med rodret och placera sig bra i båten, riktig latmanssegling!

Sammanlagt blev det drygt 2,5 timmars segling idag och alla kämpade på och klarade detta galant. Det är precis så här det ska se ut i slutet av säsongen. Finemang!

KJK Träning 2016-08-27

KJK Träning 2016-08-27

KJK Träning 2016-08-27