Torsdagsträning 8 juli

KJK Segling 2021-07-08

I svaga vindar och skön sommarvärme gjorde en hel drös av årets seglarskoleelever entré i fortsättningsgruppen på torsdagskvällens träning. Varmt välkomna allihop! Och till er som inte hade möjlighet denna gång: det är bara att hänga på framöver på torsdagar och söndagar.

I nuläget är det av naturliga skäl stor skillnad på den som kommit längst respektive kortast i sin seglingsutveckling. Samtidigt vill vi ju gärna få ihop ”gamla” och ”nya” till en grupp på alla plan. Lösningen den här gången blev den här, där det fanns tre olika banor att välja mellan:

  • Halvvinds-banan (blå): Denna fortsätter vi med tills vändningarna fungerar smidigt och de börjar känna av hur de ska göra för att behålla drivet i båten (sitta rätt, styra rätt, skota rätt).
  • Ruterbanan (grön): Här övar vi på att förstå att man behöver skota olika mycket på slör respektive kryss/bidevind. Dessutom introducerar vi här vändningen gipp.
  • Kryss-läns-bana (röd): Här övar vi på att planera sin kryss själv, länsa med lovartslutning och uppdraget centerbord samt att gippa längs vägen istället för att gippa när länsen är slut.

KJK Segling 2021-07-08Ruterbana

Alla började med den blåa halvvindsbanan och sedan släppte vi upp deltagarna en och en, till en för dem lagom svår bana. Alla tre banorna användes. Förutom tips och råd från oss ledare, hjälpte seglarna även varandra med tips. Jättebra!

Det svåraste denna kväll var att bemästra den emellanåt svaga vinden. Det gick dock alldeles utmärkt och seglarna lärde sig nog betydligt mer än vad de faktiskt kanske själva tror. Bra kämpat! Belöningen bestod i saft, gifflar och päronsplitt.

KJK Segling 2021-07-08

KJK Segling 2021-07-08

KJK Segling 2021-07-08

KJK Segling 2021-07-08