Seglarskolans 5:e lektion

KJK Seglarskola 2020-06-13

Seglarskolans 5:e lektion bjöd återigen på mycket utmaning för nybörjarna med hårda vindar. Efter en kort genomgång kastade vi loss med motorbåtar och två jollar från bryggan för att transportera oss till ett område där vi hade hittat lite lä för det hårda vinden, men på köpet fick vi då byiga vindar som är kluriga att hantera när man är ny.

Deltagarna tränade sedan på att segla halvvindsbana och fick härigenom mycket mer vana av att på egen hand segla halvvind, göra slag genom vindögat runt bojarna samt gasa (skota in eller falla från vinden) eller bromsa (släppa ut skotet eller lova upp mot vinden) jollen. Några seglade själva och några seglade tillsammans med Gustaf, som vi lånat in från fortsättningsgruppen. Seglarna bemästrade dagens segling med bravur! De som inte seglade för stunden satt i motorbåt och lyssnade/lärde av sina kompisarna eller övade på knopar som vi gått igenom tidigare i kursen.

Efter nedriggning och båtvård hade vi samling med lite teori, några av båtvettsreglerna. Läxa till nästa gång är att höger heter styrbord ute på sjön, babord är vänster. Vi diskuterade även förmiddagens träning. Flera tyckte det hade varit roligare och lättare än tidigare seglingar men också lite läskigt ibland när det kom mycket vind i byarna – de var nöjda över sina insatser. Bra kämpat!

Medan vi fikade förhörde sig några om att få segla mer när nybörjarkursen slutar, så vi informerade om fortsättningskursen som är på söndagar kl 9:30 och torsdagar kl 17.30.

Stort tack till Gustaf och hjälptränare Jacob för ert engagemang idag!

Seglarhälsningar från Marie och Mattias

KJK Seglarskola 2020-06-13

KJK Seglarskola 2020-06-13

KJK Seglarskola 2020-06-13

KJK Seglarskola 2020-06-13

KJK Seglarskola 2020-06-13

KJK Seglarskola 2020-06-13

KJK Seglarskola 2020-06-13