Seglarskolan 2021, första tillfället

Söndagen den 23 maj var det äntligen dags att dra igång årets seglarskola. Efter en vecka med superfint seglarväder, lyckades vi pricka in både regn inledningsvis och alldeles för mycket vind för en nybörjare.

Vi inledde med information om seglarskolan för både våra förväntansfulla elever och deras föräldrar, i smågrupper med avstånd för att respektera gällande Corona-restriktioner. Vi har delat upp årets elever i två mindre grupper av samma skäl.

KJK Seglarskola 2021-05-23

När vi väl sagt hej då till föräldrarna ägnade vi oss åt ”lära känna”-lekar och torrsegling, det vill säga grundläggande teori om jollen och segling samlade runt en jolle på land. Vi började också lära ut ett par av de fyra knopar som man behöver kunna inom båtlivet.

En av våra miniledare visade även hur segling går till, med oss andra på bryggan där vi berättade vad han gjorde och varför. När seglarskolan fortsätter nu på lördag ser det betydligt mer hoppfullt med vädret. Då har vi tänkt oss att eleverna ska få prova på att segla, själva eller tillsammans med en miniledare inledningsvis.

KJK Seglarskola 2021-05-23

KJK Seglarskola 2021-05-23

KJK Seglarskola 2021-05-23