Premiär för tvåkronagruppen

KJK Segling 2023-05-22

I strålande sol, sommartemperaturer i luften och med alldeles lagom starka nordostliga vindar kastade vår nya träningsgrupp ”2-Kronagruppen” loss under måndagskvällen. Målet med denna grupp är att vi ska försöka behålla våra ungdomar längre, helt enligt Riksidrottsförbundets motto: ”Så många som möjligt ska kunna vara med och idrotta så länge som möjligt, i en så bra verksamhet som möjligt.” Vidare hoppas vi att denna grupp ska bli startskottet för en strukturerad satsning på att rekrytera ungdomsledare ur de egna leden.

Att starta en ny träningsgrupp låter väl ändå inte som någon stor sak. Det kan tyckas, men faktum är att KJK under bra många år haft egen seglarskola och en fortsättningsgrupp. Så visst är väl ett tredje syskon väl värt att uppmärksamma?!

Vad gjorde vi då under premiärkvällen? Teorimässigt lade vi tyngdpunkten på vikten av att besättningen samarbetar och de olika rollerna ombord. Vi pratade även om tilläggning. Väl ute på vattnet provade alla deltagare på olika roller ombord och de övade även tilläggning mot sjömärke omgivet av segelbart vatten. Men slutligen blev det ju så klart även en tilläggning mot vår brygga för varje besättning, som de skötte alldeles utmärkt! Och jodå, KJKs signum ”fika” hanns också med innan vi skildes åt.

Nu kör vi vidare på måndagskvällarna, för att sedan första lördagen i juli ge oss ut på en längre utflykt.

KJK Segling 2023-05-22

KJK Segling 2023-05-22

KJK Segling 2023-05-22

KJK Segling 2023-05-22