Klubbmästerskapet 2021

KJK Segling KM 2021-09-05

I strålande väder samlades ett stort antal förväntansfulla seglare för säsongens avslutande segling – klubbmästerskapet! För några var det denna dag första gången man deltog i en seglingstävling. Tränarna var tidigt på plats och kontrollerade samt riggade klubbens samtliga SailQube jollar exakt lika för en rättvis tävling. Eftersom det glädjande nog var så många som var anmälda organiserades två tävlingsgrupper. En grupp för de som tävlade för första gången och en grupp för de som tävlat tidigare.

Klockan 09:30 genomfördes rorsmansmöte och lottning av båt. De seglare som inte deltog i första tävlingen var med ut på Danmarksfjärden för att heja på sina kamrater. Första tävlingen genomfördes i svag vind under tre jämna heat. Efter fika, justering av bana samt byte av seglare från följebåt till jolle var det dags för start av andra tävlingen. Vinden hade nu ökat så även våra erfarna seglare fick en bra utmaning under de tre heaten. Efter målgång var det återsamling på klubbområdet där det serverades grillade hamburgare till hungriga seglare.

När sammanräkningen var klar presenterades resultatet och seglarna fick gå fram och hämta sina priser till folkets jubel. Grattis till första plats i tävling ett – Johannes Kappel och grattis till Lucas Åkesson som även i år blev klubbmästare genom vinst i tävling två. Samt grattis till alla seglare som genomförde tävlingarna på ett så bra sätt!

Resultatlistan för Klubbmästerskapet 2021 hittar du här: <RESULTATLISTOR>.

Årets KJK:are – KJK:s träningspris – delades också ut. Grattis till årets KJK:are Oscar Wistam-Moritz. Årets KJK:are med motivering hittar du här: <ÅRETS KJK:ARE>.

Efter traditionsenligt foto var det dags för lika traditionsenlig kast av vinnaren i havet!

Tack alla som hjälpte till och gjorde dagen så lyckad!

/Tränarteamet

KJK Segling KM 2021-09-05

KJK Segling KM 2021-09-05

KJK Segling KM 2021-09-05

KJK Segling KM 2021-09-05

KJK Segling KM 2021-09-05

KJK Segling KM 2021-09-05

KJK Segling KM 2021-09-05