Klubbmästerskap 2014

Årets klubbmästerskap fick avgöras på ett annorlunda sätt. Enligt traditionen ska fem race seglas och därefter koras segraren. I år lyckades vi endast genomföra ett race och detta fick därför avgöra hela tävlingen.

I hård och byig nordostlig vind seglade deltagarna ut till startområdet. Redan på väg ut fick vi se den första kapsejsningen. Efter lite materialproblem kunde vi tjugo minuter senare få igång startfältet. Men det visade sig att den hårda vinden ställde till det och kapsejsningarna forsatte genom första racet. Beundransvärt nog så klagade ingen av seglarna ändå utan vände glatt upp båtarna, öste och fortsatte segla.

När första racet seglats beslöt tävlingsledningen att avbryta tävlingen då vi inte ville tumma på säkerheten.

En stor eloge till alla seglare som i dessa svåra förhållanden ändå visade mod och vilja att försöka genomföra tävlingen. Vi ser att seglarna i sommar lyft sin kunskapsnivå och att de därför känner sig trygga även i lite tuffare väderförhållanden.

Efter att seglarna kommit i land och alla båtar riggats av vankades det tårta och saft i klubbhuset. Sedan följde prisutdelning för Klubbmästerskapet 2014. Det delades även ut träningspris till den tjej och kille med högst närvaro under säsongen, KJK’s superhjältar och Årets KJK’are. Grattis till alla pristagare!

KM 2014

Som vanligt tackar vi alla föräldrar som hjälpt till denna dag.

Resultatlista finns på <RESULTATLISTOR>.

/Tränarna