Heldag med KJK

Tillsammans med ett härligt gäng seglare hade vi idag ett skönt miniläger över dagen. Vi började med att rigga våra optimistjollar. Efter detta följde genomgång av grundläggande kappseglingsregler.

KJK dagsläger 150723

Förberedelser vid bryggan.

Vi delade in oss i två grupper och körde första passet med fokus på teknik och övade bland annat starter i kappseglingsbana. Detta pass avslutades med frisegling bort mot Studentviken.

KJK dagsläger 150723

Starten har gått.

KJK dagsläger 150723

Alla seglare på en bild.

När alla kommit in till land och vilat upp sig några minuter var det dags för den viktiga dragkampen mot tränarna. Kampen var jämn och slutade 3-2 till seglarna. Som tur väl var fick tränarna hjälp av några föräldrar, annars hade vi inte haft en chans!

KJK dagsläger 150723

Dragkamp mot tränarna.

Några hjälpsamma föräldrar grillade och dukade fram inför lunch. Det smakade bra med grillspett och pastasallad efter den hårda dragkampen.

När maten hade dukats undan och lagt sig fint i magen var det dags för nästa utmaning – stand up paddleboard. Alla seglare provade och klarade det galant. Om man ska göra bedömning efter skratt och jubel, så var detta en mycket populär aktivitet! Se bifogat kollage.

KJK dagsläger 150723

Prova på Stand Up Paddleboard.

Eftermiddagspasset gick mot Willys på Pantarholmen. Vinden är svagare på den sidan men väldigt byig så det är inte så lättseglat som det ser ut. Vi lade till vid bryggan och där mötte en av föräldrarna upp med glass och dricka.

KJK dagsläger 150723

Som ett vykort!

KJK dagsläger 150723

Segling mot Pantarholmen.

KJK dagsläger 150723

Efter detta bar det av hemåt för avriggning och avslutning.

Tack till alla som deltog på ett eller annat sätt och ett särskilt tack till alla föräldrar som lånade ut sina barn till oss tränare denna dagen. Hoppas att de hade lika kul som vi hade!

/Tränarna