Godnattvalsen 2023

KJK Segling Godnattvalsen 2023-08-19Mattias sköter focken strax efter att starten gått.

Det har nu gått två år sedan två av KJK’s ledare Mattias och Hampus tillsammans med fortsättningsseglaren Gustaf deltog i seglingstävlingen Godnattvalsen.

Med samma båt, en kölbåt av modell C55, och samma besättning var det dags igen för årets Godnattvals som gick av stapeln i lördags. Starten gick klockan 11:00 i måttliga ostliga vindar, vilket är ovanligt här i Karlskrona. Det blev en intressant segling med halvvindsstart för babord hals. Seglingen tog 3 timmar och 45 minuter och det blev en mycket fin och givande seglingsdag i soligt och varmt väder!

Vårt lag som representerade Karlskrona Jolleklubb kom på plats 10 av 13 startande segelbåtar. Efter en dag med gott samarbete, mycket segling och humöret på topp i båten är vi nöjda med insatsen och kommer med all säkerhet tillbaka och utmanar konkurrenterna i Godnattvalsen fler gånger!

Godnattvalsen är en kappsegling inomskärs för enskrovsbåtar enligt SRS (Svenskt Respitsystem, tidigare LYS eller SweLYS). Start och mål sker vid Saltö i Karlskrona och banans längd är cirka 17 nautiska mil (1 nm = 1852 meter). I år var det 45:e gången tävling arrangerades.

Tack till arrangören Nättraby Båtklubb för en trevlig dag på havet i Karlskronas skärgård.

KJK Segling Godnattvalsen 2023-08-19Spinnakern är uppe och justeras av Hampus.

KJK Segling Godnattvalsen 2023-08-19

KJK Segling Godnattvalsen 2023-08-19Gustaf vid rodret och Hampus har koll på seglet.