Träning inför Klubbkampen

KJK Segling 2022-06-12Start i lätt vind – det gäller att hålla koll på övriga jollar!

Söndagens träning för fortsättningsgruppen, precis som förra veckan, handlade om att ta sig igenom en kryss- länsbana som övning inför Klubbkampen. Förra veckan var utmaningen att förstå var banan startade och hur man kan segla i svaga vindar utan att stanna i vindögat. Söndagens förhållandena var helt annorlunda med en vind på 8 m/s som ställde krav på mod hos våra seglare. Alla hade modet att ge sig ut på havet under träningspasset, bra jobbat!

Efter två race delade vi upp oss och lät våra mer erfarna seglare testa att ge sig ut på Danmarksfjärden med både vind och sjö att kämpa med. De övriga seglade parvis hem i byig och utmanade vind och fick jobba hårt med skot och roder.

Efter dagens seglaräventyr avslutade vi med sedvanlig fika och genomgång.

Nästa gång är det ingen träning på söndagen. Istället är det samling på lördag för Klubbkampen. Att segla Klubbkampen är frivilligt men alla har kunskapen att segla tävlingen om man vill. De som inte vill segla i Klubbkampen hoppas vi är med och hejar på sina kamrater och deltar i lekarna på land. Är det bra väder sjösätter vi våra 2-kronor och seglar även med dom.

Mer info kommer i ett separat mail.

Bra jobbat allihop!

Tränarna

KJK Segling 2022-06-12Träning med 2-kronan

KJK Segling 2022-06-12Full kontroll i hård vind

KJK Segling 2022-06-12Extra hjälp på väg mot bryggan

KJK Segling 2022-06-12Vindby tar tag i jollen

KJK Segling 2022-06-12Alla startat och på väg mot kryssmärket