Strandhugg på Dragsö


Söndag betyder långsegling på KJK. I en jämn och fin sydvästlig vind länsade vi ut mot Långö udde för att sedan byta segelsätt och riktning. Det blev kryss mot Dragsö med målet att stanna i badviken på Norra Dragsö för att fika, bada och leka.

På vägen hem på Danmarksfjärden fick vi följe av en äldre träoptimist med en vuxen seglare. Tänk att man aldrig blir för gammal för att segla optimistjolle!

Vi tränade extra på att själva hantera både lossgörning och tilläggning vid brygga. Det ger en helt annan frihet att kunna klara detta själv utan att behöva vänta på hjälp. Det gick strålande, guldstjärna till alla!

Ha gärna badkläder och handduk med er vid träningarna om det blir spontanbad i värmen. Ytterligare tips är att ha en vattenflaska med i båten för att fylla på med vätska under träningspasset.

Vi var något färre deltagare på träningen än vanligt då några av våra seglare är på Blekinge Båtförbunds sjösportsläger på Tjärö under en vecka. Vi hoppas att de har det toppen och vi längtar tills de kommer tillbaka fyllda av nya seglingsintryck och lärdomar som de kan sprida vidare #BBFSjösportläger

Mer information om Blekinge Båtförbunds sjösportsläger hittar du här:
https://www.blekingebatforbund.se/ungdomsverksamhet
https://www.facebook.com/sjosportlager

KJK Segling 2018-07-22

KJK Segling 2018-07-22