Sommarcupen är igång!

Sommarcup 2014-08-17

Idag gick startskottet för Sommarcupen 2014. Med arton anmälda seglare så fanns det goda förutsättningar för en härlig första deltävling. Efter genomgång och banläggning körde kappseglingsgruppen sina tre race. Vinden bjöd upp till dans och gav de lite mer vana seglarna några byiga svängar. Ungdomarna bjöd på en väldigt spännande tävling och det varierade en del i resultatlistan.

Efter en paus med fika och nya ungdomar i båtarna seglade fortsättningsgruppen ut för att köra sina tre race. Det visade sig då att vid banans kryss var det för svår vind för ungdomarna och beslut togs att flytta banan närmre land. Med banan närmre land uppstod nya svårigheter med vindvirvlar och på gränsen till för dålig vind på kryssen. Men till slut lyckades vi genomföra alla tre race med de flesta av deltagarna med.

Precis som väntat blev denna första deltävling lite rörig med extra omläggning av banor, osäkerhet i hur banan skulle seglas och förseningar, men nästa gång kommer det att gå smidigare.

Stort tack till alla föräldrar som körde följebåt, tröstade barn, kokade kaffe, agerade hejaklack och allt annat som ni hjälpte till med.

Resultatlistan finns på <RESULTATLISTOR>.

/Tränarna