Seglarskoleavslutning 2020

Så var det då dags för avslutning av årets seglarskola! Efter att ha radat upp lördagar med dåligt väder och hårda vindar, bjöd avslutningsdagen på fantastiskt sommarväder med svaga vindar. Vi genomförde avslutningen tillsammans med fortsättningsgruppen, för att på så sätt minska steget över till den gruppen när seglarskolan nu tar slut.

KJK Segling 2020-06-28

Seglarskolan inledde dagen med att eleverna tillsammans riggade och sjösatte en båt och visade att de kan detta moment. Därefter seglade de en och en ut till en boj och tillbaka igen, där de avslutade med en tilläggning. Utmaningen var en gång skull inte att bemästra kraftiga vindbyar, utan istället att nyttja den nyckfulla svaga vinden. Alla eleverna fixade detta alldeles utmärkt.

Fortsättarna inledde sitt pass med att gå igenom 2-kronan och hur den fungerar. Väl ute på vattnet seglade de större eleverna 2-krona, medan de mindre körde en kryss-läns-bana i optimistjollar. Det var en härlig stämning på vattnet i det underbara sommarvädret.

KJK Segling 2020-06-28

KJK Segling 2020-06-28

KJK Segling 2020-06-28

Därefter var det dags för lek! Vi delade upp i 2 lag med blandat fortsättare och nybörjare. Första grenen gick ut på att paddla ut till en boj och tillbaka 2 varv. Självklart fick man stänka vatten på det andra laget när de var tillräckligt nära. Det blev en intensiv och spännande drabbning! Nästa gren var en klassisk dragkamp! Det stod länge och vägde, men sakta sakta började det ena laget plocka decimeter för meter och till slut var kampen över. Väl kämpat allihopa!

KJK Segling 2020-06-28

KJK Segling 2020-06-28

KJK Segling 2020-06-28

KJK Segling 2020-06-28

Nu hade grillmästaren Tomas de perfekt grillade korvarna klara. Mätta och glada vidtog därefter avslutningsceremoni med diplom- och plakettutdelning till våra duktiga seglarskoleelever. Vi rundade av det hela med glass!

KJK Segling 2020-06-28

Stort tack till alla elever som kämpat på vecka för vecka trots att vi haft vädret emot oss de flesta gångerna. Tack även till alla föräldrar för ert engagemang och positiva feedback. Och så klart ett tack till våra hjälpledare Jakob, David och Lucas.

Nu hoppas vi få träffa er allihopa igen i fortsättningsgruppen redan nu på torsdag. Där möter vi er där ni seglingsmässigt är idag. Välkomna!

Mvh, Marie & Mattias

KJK Segling 2020-06-28