Avslutning seglarskolan

KJK Seglarskola 2022-07-02

I lördags var det dags för årets seglarskoleavslutning. Precis som vanligt genomförde vi den tillsammans med fortsättningsgruppen.

Efter gemensam riggning och sjösättning av jollarna, drog 2-kronorna iväg med de föräldrar som ville prova på att segla, fortsättningsgruppen seglade iväg och körde svampdatten, medan seglarskolan genomförde jolleprovet. Svampdatten kombinerar det bästa som finns: man får tävla/leka och man blir blöt! Men seglarna övar också på manövrering för att hämta upp svampar som hamnar i vattnet samt väjningsregler. Jolleprovet innebär att man seglar några varv på en halvvindsbana och därefter gör en tilläggning vid bryggan. Det blev en ovanligt händelserik segling, med flera grundstötningar och en kapsejsning. Men allt gick lugnt till och vi fanns hela tiden på plats med våra säkerhetsbåtar.

Tillbaka vid bryggan igen allihop, var det dags för paddlingstävling! Det blev en hård fight mellan våra två lag, som mixats med både seglarskoleelever och fortsättare. Blött och roligt!

Efter välförtjänta och fantastiskt goda hamburgare, var dagens sista aktivitet en klassisk dragkamp!

Vi avslutade dagen med prisutdelning av diplom och plaketter till alla seglarskoleelever. Självklart blev det glass också. Vi passade även på att äta lite av godiset som vi fick när vi vann den stora vandringsprispokalen i första deltävlingen av Klubbkampen för ett par veckor sedan.

Till alla våra seglarskoleelever med familjer: Stort tack för ert engagemang och härliga inställning under seglarskolan. Varmt välkomna till fortsättningsgruppen!

KJK Seglarskola 2022-07-02

KJK Seglarskola 2022-07-02

KJK Seglarskola 2022-07-02

KJK Seglarskola 2022-07-02

KJK Seglarskola 2022-07-02